A l’estiu amb la calor els problemes de circulació empitjoren.

Durant aquesta temporada es produeix el que s’anomena vasodilatació: les venes es dilaten i perden part del seu poder de contracció i provoquen que la circulació no flueixi amb normalitat. Pesadesa, dolor i rampes són els símptomes que més s’identifiquen amb el trastorn de cames cansades.

Les causes més freqüents que solen provocar el problema de les cames cansades són: Moltes hores a peu o moltes hores assegut, una vida sedentària, la predisposició genètica, l’edat o una mala alimentació …

CONSELLS PER MILLORAR LA CIRCULACIÓ VENOSA

  • Utilitza mitjons o mitges curtes de compressió fins i tot a l’estiu per disminuir la inflor de la zona afectada i millorar la funcionalitat del sistema venós de les cames.

  • Una dutxa freda des dels peus fins a la zona superior de les cames activarà la circulació i et proporcionaran una agradable sensació de frescor. Fes-ho cada dia en arribar a casa i utilitza després una crema específica per fer massatges les cames mentre l’apliques.

  • Prendre un complement alimentici  fitoterapèutic a força de bioflavonoides i plantes d’efectes venotònics. És útil per a reforçar les parets de les teves venes i per estimular la circulació.
  • Evita romandre dempeus, quiet o assegut llargs períodes de temps. Quan per motius de treball o viatges llargs hagis d’estar molt de temps assegut, evita creuar les cames i utilitza un reposapeus. Tant si estàs assegut com dempeus, durant llargs períodes, mou freqüentment els peus i les cames i dóna breus passejos.

  • La roba molt ajustada dificulta el retorn venós de les cames al cor, tria roba solta, evitant pantalons estrets.
  • Elevar les cames per sobre del nivell del cor, alleuja la pesadesa en qualsevol moment.

  • Seguir una dieta equilibrada, rica en fibra, fruites, verdures i cereals,baixa en sal i beure molta aigua.