HIGIENE BUCAL DIARIA

 

JA FAS TOT EL QUE CAL PER TENIR UNA BOCA SANA?

La higiene bucal és una de les principals formes de preservar la nostra salut. Les persones que fumen, beuen i tenen problemes cardíacs o diabetis són més susceptibles a desenvolupar malalties a causa de les infeccions bucals mal cuidades.

Com hem de fer una higiene correcta?

Netejar les dents diàriament. El raspallat de les dents es realitza per eliminar les restes que queden a la boca després dels àpats, però sobretot per desfer-se de la placa dental bacteriana. Raspallarem durant 2 minuts, 30 minuts per quadrant.

A mesura que s’utilitza un raspall dental, els filaments es deterioren, perden la seva eficàcia i no arriben a netejar les zones de difícil accés, per això es recomana cambiar el raspall cada 3 mesos.

Podem fer servir reveladors de placa, aquests fan que el biofilm oral sigui més visible i, per tant, faciliten el raspallat.

Neteja lingual: Aquest pas és molt important i poca gent ho fa. Hi ha netejadors o raspadors linguals especials que faciliten aquesta feina. S’ha de netejar la llengua amb un moviment des del darrere cap endavant per arrossegar les restes de menjar, cèl·lules descamadas, mucositats, bacteries, etc. 

Utilitzar irrigadors bucals: L’aplicació directa d’un raig d’aigua ajuda a l’eliminació dels bacteris dipositades a les dents, les genives i els llocs de difícil accés. Imprescindible el seu ús en persones queporten ortodòncia i implants. 

Colutori:  No substitueix a la pasta, és el complement d’aquesta per a fer una higiene bucal completa.

Sedes i cintes dentals: S’indiquen per a l’eliminació del biofilm oral acumulat en espais interproximals estrets.

Raspalls interproximals: Indicats en la neteja interproximal d’espais interproximals amplis (quan hi ha suficient espai entre les dents), així com en la neteja de premolars i molars, o casos en els quals la papil·la ha retrocedit i es presenta una àrea més gran i accessible.

 Acudir regularment al dentista. És aconsellable visitar al dentista perquè realitzi una revisió de la boca almenys 1-2 vegades a l’any, així com una neteja professional.