QUE ÉS LA CEL·LULITIS

La cel·lulitis, també coneguda com pell de taronja, és un cúmul excessiu de greix que es produeix en diferents parts del cos, generalment a la zona de les cuixes i glutis.

Generalment apareix com a resultat de moments en els quals es produeixen importants alteracions hormonals en el cos de la dona com:

  • Pubertat
  • Embaràs
  • Ingesta d’anticonceptius orals
  • Menopausa

Hi han diferents tipus de cel·lulitis:

CEL·LULITIS TOVA

Com el seu nom indica, és tova al tacte. Es mou en caminar o en canviar de posició, i s’augmenta amb l’edat o al engreixar, i la pell presenta un aspecte ondulat. Apareix, sobretot, a la part superior de cames i braços, i sovint s’acompanya de varius o aranyes vasculars. La manca de tonicitat muscular l’agreuja.

Aconsellem aplicar una crema reafirmant lipolítica i que afavoreixi la circulació. També podem complementar el tractament amb un drenant via oral.

CEL·LULITIS DURA

És més freqüent en dones joves, i en zones com les cartutxeres. La pell es veu llisa, i granulada com la pell de taronja, i no canvia d’aspecte en caminar. Sembla com si la pell estigués fermament enganxada al múscul, i sol ser una de les primeres formes de manifestació de la cel·lulitis.

Aconsellem aplicar un gel lipolític amb massatges circulars i un complement via oral per a la retenció de líquids i circulació.

CEL·LULITIS EDEMATOSA

És la menys freqüent, i la més difícil d’eliminar. Es deu a un problema de mala circulació agreujat per una important retenció de líquids. Es dóna principalment a les cames, que perden la seva forma per tornar-se més rectes. La consistència de la pell es nota pastosa, i fins i tot dolorosa, tant al tacte o en passar molt de temps asseguda.

Aconsellem aplicar un gel fresc anticel.lulitic, drenant i tonificant i complementar. També és recomanable en aquest cas prendre un venotonic via oral.

Per augmentar l’eficàcia de qualsevol tractament, és molt important fer exercici físic per a millorar la circulació, la tonicitat de la pell i mobilitzar els greixos.