Quan tenim el nostre primer nadó es generen molts dubtes com quan se’ls talla les ungles, quan posar-los crema hidratant i quina crema és la millor, cada quant banyar-los, com fer-ho, etc. 

Com tallar les ungles al teu nadó?

En néixer, les ungles del bebè són molt toves, si s’intenta tallar podríem fer-li mal. És probable que en els primers dies de vida es trenquin soles, però si no és així, en les primeres setmanes s’aconsella utilitzar una llima suau en ser possible de vidre especial per a bebès. Tan sols has d’igualar les vores que sobresurtin, sense realitzar pressió. Quan hagi passat un mes del naixement, ja es poden tallar amb unes tisores de punta arrodonida o tallaungles especial per a bebès.

El primer bany

Hauria de tenir lloc un cop s’hagi caigut el melic i estigui totalment curat. Així es minimitza el risc que puguin entrar gèrmens en la ferida del melic i provoquin infeccions. El recomanable és banyar al nadó cada dos o tres dies, i en els dies que no ho banyis fer algun canvi de bolquer amb aigua i sabó. Hem de recordar que la pell de el nadó és molt més sensible als canvis de temperatura. La temperatura correcta de l’aigua per banyar-lo és entre 36,5 i 37 °C  amb un sabó de PH neutre com el de MUSTELA o SUAVINEX i l’ideal és aplicar-ho sobre el seu cos amb l’ajuda d’una esponja natural o una similar. El més important és crear un ambient de tranquil·litat perquè el bany es converteixi en un dels moments més divertits. 

DESPRÉS DEL BANY

La pell del nadó és molt fina i vulnerable, és convenient hidratar la pell amb una crema hidratant sense perfums i específica per a ell com la de Suavinex o Mustela. Pots aplicar la crema en forma de massatges ja que les carícies tranquil·litzen al bebè al mateix temps que la nostra proximitat estimula els seus sentits. El bebè després del massatge dorm més tranquil i menja millor.