Que són els polls?

Els polls són petits insectes que viuen al cap de persones. Els ous anomenats llémenes, són difícils de visualitzar i pel seu color i forma, poden ser fàcilment confoses amb la caspa.

Les llémenes es diferencien per la seva textura gelatinosa, que fa que estiguin molt adherides al pèl.

Els polls i les llémenes es troben en el cuir cabellut o prop d’ell, amb més freqüència al coll i darrere de les orelles. Són paràsits i necessiten alimentar-se de sang humana per sobreviure. Són un dels tres tipus de polls que viuen en humans.

 

 

Com es contagien?

Gairebé tothom pensem que els polls salten però ¡NO!, es mouen arrossegant-se perquè no poden saltar ni volar.

Es contagien a través del contacte proper de persona a persona o també es poden contagiar compartint objectes personals com ara una pinta, un barret, diademes, tovalloles….

Com es pot sapiguer si es té polls?

En general es pot sapiguer perquè ens pica molt el cap i es visualitza algun poll o llémena. Un altre senyal és que, de vegades, poden sentir com aquests animals caminen pel teu cuir cabellut generant molèsties.

Si no són eliminats, aquests van augmentant la seva mida a mesura que xuclen més sang, el que fa que sentir-los caminant pel nostre cap sigui molt senzill.

Tractament i prevenció

A la farmàcia hi han diversos productes per poder tractar tant els polls com les llémenes. Aquí us deixo alguns productes recomanats:

Fullmarks pollsAnti polls Isdin

Normalment aquests productes avui en dia són fàcils d’aplicar i ràpids. El seu objectiu és enverinar o asfixiar al poll o la llémena. Són una de les maneres que més utilitza la població.

Per prevenir també hi han diversos productes, entre ells el més utilitzat és el arbre del té.

Nosa Spray Protect polls Maduixa

Nosa Spray Protect maduixa

Spray Nosa Protect polls poma

Spray Nosa Protect poma

 

Neositrin Protect polls

Neositrin Protect