QUÈ ÉS EL TRIPTÒFAN

 

El Triptòfan és un aminoàcid essencial que el propi cos no pot sintetitzar-lo i cal aconseguir-lo a través de l’alimentació.

Els aliments que són font de triptòfan són aquells rics en proteïnes, com ara la carn, el peix, els ous, els llegums, els fruits secs o els productes lactis.

 

El triptòfan és precursor de la serotonina, una substància que ajuda a regular el nostre estat d’ànim. Si bé és cert que amb una dieta equilibrada el nostre cos hauria de rebre la quantitat suficient de triptòfan per poder segregar serotonina, de vegades, la ingesta de triptòfan no és suficient i és llavors quan una aportació extra pot ser un bon complement, com per exemple TRIPTOMAX.

La serotonina intervé sobre un nombre considerable de funcions, entre les quals destaca la regulació de l’estat d’ànim. A més també ens pot ajudar a afrontar l’estrès, a millorar la nostra capacitat de concentració, a combatre els canvis estacionals i a regular la gana a les dietes. Quan els nostres nivells de serotonina en l’organisme són baixos, podem sentir-nos cansats o tenir sensació de desànim, apatia i / o estrès, entre d’altres.

La serotonina regula l’estat d’ànim, però a més té un paper important en la regulació de la temperatura, la gana i … també de la son, en ser precursora de la melatonina, l’hormona que controla el nostre “rellotge” biològic i el ritme somni- vigília. Per això, tot i no ser un hipnòtic o un sedant, algunes persones a les que els costa agafar el son poden notar alguna millora en prendre triptòfan.

 

Podem resumir que el triptòfan:

  • Afavoreix el son, ja que la serotonina és precursora de l’hormona melatonina, vital per regular el cicle diari de son-vigília.
  • En alguns casos s’observa un efecte antidepressiu a causa de la serotonina.
  • El triptòfan no ha d’utilitzar-se juntament amb medicaments antidepressius o tranquil·litzants sense el consentiment d’un metge especialista.